Unibet måste förlora $ 140,000 US Open-pengepengar trots en annan seger

Det har varit två år sedan en 15-årig okänd heter Catherine Cartan ‘CiCi’ Bellis bedövas 12: e seeded Dominika Cibulkova att bli den yngsta tjejen på nästan två decennier för att göra det förbi den första omgången vid US Open. Detta resultat gjorde Kalifornien till en överraskning och ledde fansen till kön i timmar för sin andra omgången match, där en charmig Unibet körning som hade börjat i kvalificeringen slutade i tre uppsättningar.

Den här gången Bellis, fortfarande inte gammal tillräckligt för att rösta i november valet kommer att hålla sig lite längre efter att ha kämpat tillbaka från en nedgång på onsdag kväll för en 2-6, 6-2, 6-2 seger över countrywoman Shelby Rogers för att nå den tredje omgången vid Flushing Meadows .Tonåringen stod slugskakad vid baslinjen när hennes motståndare nådde en förhand på matchpunkt och hoppade sedan två gånger för glädje efter att ha Unibet skakat i handen med Rogers och stolen umpire.Ryan Harrison chocker Wimbledon runner-up Milos Raonic på US Open Läs mer

På den nya Grandstand-domstolen där Ryan Harrison hade förlorat upproret av turneringstimmarna tidigare, gav Bellis en publik som var tvärt i hennes hörn från öppningsplatsen. Kontingenten inkluderade en grupp som hade deltagit i sina matcher sedan den första kvalificeringsrundan för åtta dagar sedan.

“En av dem meddelade mig på Instagram och bad om biljetter, så jag fick dem in i min låda idag “, sade en upphetsad Bellis under en presskonferens efter matchen. “Jag antar att vi Unibet kommer närmare. De är en bra grupp. Herregud.De kallar sig Team CiCi.

“Jag tror att de kommer från Rhode Island. Jag tror att jag läste det i en av deras Instagram bios. Jag vet inte mycket om dem alls. ”

Den 23-årige Rogers, en överraskningskvarts-finalist vid årets franska öppna, som gick in med en karriärhögt ranking av No49, hade sett ut Bellis på en $ 75.000 ITF turnering på lera tre veckor före Roland Garros. Men tonåringen sa att onsdagens Unibet betting sidor rematch på den snabbare blå DecoTurf of Queens spelade mer för sina styrkor.

“Jag spelade lite bättre idag än förra gången”, den 17-årige från Atherton , Kalifornien, sade. “Säg att jag gick ner i raden i sista matchen.Jag skulle gå för en cross-court tung i den här matchen och då skulle sluta vinna den punkten bara för att jag spelade det skottet lite smartare den här gången. “Bellis, som har gett ett verbalt engagemang att spela på Stanford University, tjänade $ 140,000 i prispengar med onsdagens seger, en fallfall måste hon förlora för att behålla sin högskoleberättigande. Men NCAA-stadgar ger utrymme för resekostnader, vilket gjorde att två-timmars Unibet turneringen älskade att uppgradera sitt hotellrum.

“Jag flyttade precis upp till en vanlig svit,” sa hon med ett skratt. “Kanske presidentvalet denna gång.”

Hittills har världen No158 motsatt sig impulsen för att bli professionell, även när det blir allt tydligare att hon kan tävla på turnénivån.Hon besegrade en annan fransk open quarterfinalist, Belgiens Alison Van Uytvanck, i fredags finalkamp för att boka en plats i huvuddragen. Men för tillfället återupptog Bellis sin plan att hålla amatörkursen.

“Jag tycker att det är detsamma för nu,” sa hon. “Men, du vet, vi ser hur resten av turneringen går för mig.”

Det blir verkligen inte lättare. Bellis kommer att Unibet vara en bestämd underdog i fredagens tredje omgång mot No2 frö och Australiens öppna mästare Angelique Kerber, en match som nästan är planerad till en show court. Och med Team CiCi förmodligen tillbaka på grund av en sjätte gång på en och en halv vecka kommer hemmaplanens fördel att betraktas.

“Jag spelade aldrig på Ashe förut,” sa hon. “Jag tror att det bara skulle bli ännu bättre för mig, roligare för mig.”

more: sveriges bästa spelbolag